top of page
Smaller_Bilde1_tobias_Shaw.jpg

Foto: André Wulf

Foto: Tobias Shaw

DER UTE  

performancekonsert av OAK & SHAW  

I en dystopisk nåtid har folk grodd fast bak skjermene sine eller driver rundt på måfå forbundet i et digitalt rotsystem. Virkeligheter oppløses og nye må fødes. Tiden flyter gjennom oss og vi prøver å navigere, mens sorte hull brenner ut i verdensrommet. Hva bruker vi dette vinduet av tid til - vi som bor på denne planeten?

 

I DER UTE prøver en prokrastinerende protagonist å finne sin plass i apokalypsen. Hvor skal man gjøre av seg selv? Finnes det en campingplass ved verdens ende? Eller et billig motell ved motorveien hvor tv-en åpner sprekker til nye verdener? Kanskje man kan forsvinne inn i et fjell eller ut i universet hvor mørket er uendelig og tiden detter fra hverandre. 

Musikk- og performanceduoen OAK & SHAW bruker i denne forestillingen musikken sin som springbrett inn i en tverrestetisk undersøkelse av de paradoksale kreftene som trekker oss gjennom livet; avskjed, nærhet, håp og gru. Musikken er fra OAK & SHAW sitt debutalbum, som ble gitt ut på Glorious Records Mars 2023. 

Forestillingen er skapt i samarbeid med scenograf Hazel Barstow som har utviklet et underfundig videounivers med ting og tang funnet i naturen rundt Son og Sokndal. Et mikroskopisk vindu til omverdenen som blir satt i bevegelse og skaper visuelle forbindelser til musikk og tekst.

 

DER UTE ble utviklet i 2022 på Velferden - Sokndal Scene for Samtidskunst og Sånafest - Site Spesific Art and Performance festival hvor forestillingen også hadde premiere. 

Konsept/ musikk/ tekst: OAK & SHAW /

Kaja M. Egeberg, Tobias S. Petersen

Performance: Kaja Mærk Egeberg, Tobias Shaw Petersen

Video: Hazel Barstow, Karoline Holland 

Lysdesign: Felipe Osorio Guzman 

Live-video performance/ outside eye: Karoline Holland

Støttet av: Velferden - Sokndal Scene for Samtidskunst, Norsk Kulturråd, Statens Kunstfond, FFUK, Rosa, Koda

Foto: André Wulf, Andreas Strand Renberg

DSC_4294  copy.jpg

Foto: André Wulf

Andreas Strand Renberg_SÅNAFEST 2022_Oak_Shaw-8298.jpg

Foto: Andreas Strand Renberg

Andreas Strand Renberg_SÅNAFEST 2022_Oak_Shaw-8130.jpg

Foto: Andreas Strand Renberg

Andreas Strand Renberg_SÅNAFEST 2022_Oak_Shaw-8210.jpg

Foto: Andreas Strand Renberg

DSC_4721  copy.jpg

Foto: André Wulf

TRAILER

DSC_4330  copy.jpg

Foto: André Wulf

Skjermbilde 2022-10-12 kl. 12.38.13.png
Skjermbilde 2022-10-12 kl. 12.45.26.png

Hazel Barstow om videokonseptet i forestillingen 

Videokonseptet er skapt med bruk av naturmaterialer, gjenstander, skrot og skrap i miniatyr. Jeg samlet materialer som ga assosiasjoner til landskap, til store perspektivene og følelser - til fjellmasser, elver, underjordiske rotsystemer, fremtidsrettede bygninger, tårn og skyskrapere.

Videoscapene ble bygget opp gjennom en utforskende prosess, parallelt med musikken og de temaene som oppsto i tekstene. Ville skape bilder som minnet om vidstrakte og forlatte steder, fraværende av mennesker. Gjennom improvisatoriske sessions jobbet vi med koreografier i det små, der hver minste lille detalj, forandring og bevegelse ble forstørret i live-projiseringen. Jeg leter etter momenter der lys, bevegelse og materiale samarbeider i magiske "tilfeldigheter" og spiller sammen med musikken, med ønsket om å gjenspeile hvordan naturelementer som trær, vann, vind, stein og sollys oppfører seg og forandrer seg over tid.

Stills fra video: Hazel Barstow 

DSC_4015 version crop lysnet mindre.jpg

Foto: André Wulf

ORD FRA PUBLIKUM OG ANMELDERE: 

 

“Om du noen gang får sjansen et sted, så få med deg dette kompaniet. De overgikk alle forventninger til hva jeg trodde en konsertperformance kunne få meg til å føle.” 

- A.S.Renberg

“I cried an ugly cry”

- R. Blixencrone

 

 

“The music was cruel and beautiful.

A mysterious dream world”

- T.Hvamen​

 

 

“Med en mikrofon og en sythesizer og loop bliver illusionen af en stille morgenstund i en skov skabt med fløjten og knurren fra Tobias Shaw vidtrækkende stemmebånd. Da vi er lullet ind i skovens dybe, stille ro, tager Kaja Mærk Egeberg mikrofonen op til munden; hendes stemme er hæs og sprød og krøller ligesom barken på birketræerne, der er afbilledet på bagtæppet.”

 

“Musikken er elektronisk, opbyggelig og stemningsfuld. Bassen dunker ind og ud mellem tonerne og overtager nogle gange helt sangen sammen med rytmen i min puls. Det er intenst og intimt at være vidne til.”

 

“Selve scenografien er interessant og anderledes; på bagtæppet afspilles der forskellige klip, som alle sammen er af organisk og jordnær karakter. Det skaber en skarp kontrast til de gennemsigtige folierullegardiner, der hænger og forvrænger billedet af alt, hvad der bliver spejlet i dem, og giver en sci-fi vibe, yderligere forstærket i selskab med de elektroniske toner, der smyger sig ud af højtalerne.”

- fra anmeldelse av Sofie Slott i den danske scenkunstpodcasten  “Den 4. Væg”

DSC_4673  copy.jpg

Foto: André Wulf

Foto: André Wulf

bottom of page